Exkluzív borkóstoló a New York Kávéházban

bor-

A badacsonyi borászok személyesen kínálják a borvidék 155 borát szakmai partnereik és a nagyközönség részére a budapesti New York Kávéházban március 19-én, a rendezvény középpontjában az őshonos magyar fajta, a Kéknyelű lesz.

Az összborvidéki bemutatkozás példás összefogás eredménye, amely immár harmadik éve valósul meg a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület koordinálásával és a badacsonyi borászok aktív közreműködésével. A rendezvényen a Badacsonyi Borvidék 31 borászatának 155 borát lehet majd megkóstolni. Annak érdekében, hogy a résztvevők a badacsonyi kínálat legjavával találkozzanak, egy helyi borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat. A rendezvénynek harmadik éve a borvidék támogatója, a New York Kávéház ad otthont.

A rendezvény kiemelt fajtája a Magyar Értéktárba nemrég bekerült Badacsonyi Kéknyelű lesz, amelyből minden pincészet elhozza a saját büszkeségét – áll a közleményben, amely rámutat, hogy az őshonos magyar szőlőfajtát szinte kizárólag a Badacsonyi Borvidéken termesztik.  A Kéknyelű mellett további borvidéki különlegességeket is meg lehet majd kóstolni az eseményen, például a Rózsakövet, Vulcanust, a Zeust vagy a Budai zöldet. Március 19-én délután a szakmai partnereket várják, ezt követően pedig minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón.