Györköcnek lenni jó!

gyorkoc

Hetedik alkalommal rendezik meg a kisalföldi megyeszékhelyen július 4. és 6. között a Győrkőcfesztivált, amikor a kicsik vehetik birtokba a belvárost és környékét, tíz helyszínen ezer program közül válogatva.

 

A rendezvényre a belépő az idén is csak egy mosoly – azaz a kicsiről készült fotó, amelyért Győrkőc-karkötőt kapnak a csemeték, ezzel pedig ingyenesen részt vehetnek a fesztivál összes programján.
A zenei programoknak a Radó-szigeten a medence-színpad ad otthont. Itt pénteken a Kaláka együttes lép fel Három székláb című műsorával, majd a Strokes dobos show-ja, a Csík Zenekar koncertje várja a közönséget. Este háromengyed tízkor adja át jelképesen Borkai Zsolt polgármester a várost és annak kulcsait a gyerekeknek, majd tűzijáték szórakoztatja az egybegyűlteket.
Szombaton este ugyanitt Szalóki Ági Körforgás című műsorát, a vasárnapi fesztiválzáró programjában pedig a Zenehajó Hajós AAndrással és a Modern Art Orchestra koncertje kapott helyet. Szombaton és vasárnap reggel tíz és este nyolc óra között pedig kirakodóvásárral, számtalan programmal és játéklehetőséggel várják a kicsiket és szüleiket a néhány éve megújult győri Széchenyi téren és a környező utcákban a szervezők.