Ister Napok a Dunán

szentendre

Néhány év szünet után a hétvégén ismét megrendezik Szentendre lakóinak egyik legkedveltebb nyári programját, az Ister Napokat, amely a Duna köré szervezett vízi és vízparti programokkal, a helyi és környékbeli nemzetiségek művészeti és gasztronómiai bemutatóival, vásári komédiákkal, gyerekelőadásokkal és játszóházakkal, valamint az éjszakai zenés gyertyaúsztatás páratlan látványával felejthetetlen élményt kínál a látogatóknak.

A szervezők tájékoztatása szerint a XI. Ister Napok szombat délelőtt gólyalábas felvonulással veszi kezdetét, majd egyebek mellett délután a Régi Művésztelepen A krakkói kortárs festészet: absztrakció / figuralitás címmel nyitnak kiállítást. Késő délutántól estig a szentendrei nemzetiségek mutatkoznak be, majd gyertyaúsztatással zárul a szombati program.
Vasárnap délutántól előadásokat, vásári komédiákat láthatnak az érdeklődők, este pedig közös énektanulást, éneklést rendeznek a nemzetiségek dalaival.
A rendezvénysorozatot mindkét nap kreatív, fejlesztő és kézműves programok kísérik kicsiknek és nagyoknak a Duna-korzón és a Lázár cár téren. A Duna-korzón kirakodóvásár is lesz, amelyen kézműves, helyi termékekből, képző- és iparművészek portékáiból, valamint a korzó vendéglátósainak kínálatából lehet válogatni.
A Duna-parton pedig vízi- és sportprogramokat tartanak, lesz sárkányhajózás, csónakázás, gályahajózás, népzenélés és bográcsozás.

Nemzeti Bulvár – MTI