Pokolgép robban a PeCsában!

Pokolgep fotó nagy 2014

Igazi metál ünnep lesz a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, hiszen a magyar rockzene leghíresebb metálzenekara ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A nagyszabású szuperkoncert a Pokolgép egész eddigi pályafutását és formációit átöleli. A nézők igazi slágerparádéra számíthatnak.

 

A  fergeteges koncerten válogatást hallhatunk az elmúlt 30 év  legsikeresebb dalaiból. A színpadon a legendás formáció Kalapács József, Kukovecz Gábor, Nagyfi László, Pazdera György, Tarca László, a jelenlegi Pokolgép tagok Z. Kiss Zalán, Kukovecz Gábor, Pintér Csaba, Tóth Attila, Veress Márton. Valamint az est során fellép Paksi Endre, Rudán Joe, Jung Norbert, Szilágyi Ede, akik az elmúlt 30 évben még az együttes tagjai voltak.

A Pokolgépet a ’80-as évek elején alapította Kukovecz Gábor, Paksi Endre és Varga “Pepe” Tibor. Az 1983-a Ki Mit Tudon a zsűri mindig kiszavazta őket, de közönségszavazatokkal a döntőbe jutottak, ahol a “Jel” előadásával második helyezést értek el.

Rövidesen Paksi helyére Pazdera György érkezett, majd 1984-ben Nagyfi László lett a csapat tagja. Felléptek az Omega, a P.Mobil és a P.Box koncertjein, majd 1984 őszén a Motörhead előtt és ez a koncert végképp meghozta a nagy sikerek lehetőségét.

1986-ban Totális metál címmel kiadták az első magyar heavy metál albumot, amelyből több mint 8o.ooo példány fogyott, a következő Pokoli színjátékból pedig 9o ezer. ’85-ben Tarcza László érkezésével kialakult a klasszikus felállás, amely 1989-ig volt rendkívül sikeres. ’89-ben egy telt házas Olimpiai Csarnoki koncert után elindult a változások sora, érkezett Rudán Joe, Kun Péter, Jung Norbert, majd 1995 szeptember 2-án egy nagy koncerttel búcsúztak a közönségtől.

1999 május 8-án a Metál Fesztiválon tért vissza a zenekar, a későbbiekben Pintér “Pinyő” Csaba, Láris “Csiga” László, Nagy Dávid, Tóth Attila, Z. Kiss Zalán, Veress Márton lettek a tagok és a Pokolgép mindvégig megőrizte előkelő helyét a magyar metál zene élmezőnyében.

2003. október 4-én egy koncertre összeállt a régi, klasszikus felállás és most 2014. június 7-én az egykori  legendás csapat, az eltelt hosszú évek zenészei és a mai a Pokolgép együttes együtt ünnepeli  a 30 éves évfordulót.