Vlagyimir Putyin a legerősebb név a judo-vb VIP-listáján

Az orosz elnök egy moszkvai judo edzésen, 2010. december 22-én - Fotó: AFP/ALEXEY DRUZHININ Az orosz elnök egy moszkvai judo edzésen, 2010. december 22-én - Fotó: AFP/ALEXEY DRUZHININ

Izgatottak a budapesti judó világbajnokság szervezői, hiszen az orosz elnök a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöke, így nem kizárt, hogy a küzdelmeket szeretné személyesen is megtekinteni.

Az orosz elnök  2008 óta az IJF tiszteletbeli elnöke és edzésben lévő fekete öves judós, aki szívesen nézi is testközelből a küzdelmeket, így előfordulhat, hogy valóban ott lesz 2017. augusztus 28. és szeptember 3. között valamikor a Papp László Budapest Sportarénában.

A listán szerepel még Cesar Millan, a világhírű kutyasuttogó, aki személyesen vehette át meghívóját az idei magyar judo vb-re. Az amerikai világsztárral budapesti fellépésén személyesen találkozott dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke.

“Cesar Millan kézfogásából azonnal kiderült, hogy komoly erőnlétben van, le sem tagadhatná, hogy harcművészeti múlt áll mögötte. Hosszú éveken át judózott és a mai napig szereti a sportot, ezért meghívtuk a világbajnokságra. Azt mondta, mindent elkövet, hogy visszatérhessen Budapestre és részese lehessen a vb-nek” – mondta Dr. Tóth László, aki a világ jelenlegi legátfogóbb judós kiadványát ajándékozta a csodálatos kutyadokinak.